#BlackFriday: Shop Smart, Shop Safe!
Volgens een enquête uitgevoerd door het CIBH wendt 76% van de mensen zich tot apothekers en raadpleegt 65% artsen voor advies over voedingssupplementen, waarmee zij de twee meest betrouwbare informatiebronnen zijn. Dit wordt ook weerspiegeld in de distributie van voedingssupplementen in België: 65% wordt verkocht in de apotheek, terwijl 15% online wordt gekocht, voornamelijk via erkende online apotheken.
In een persbericht heeft Be sup een aantal aanbevelingen gedaan om ervoor te zorgen dat voedingssupplementen aan de regels voldoen.
1. Notificatienummers controleren
Het notificatienummer (beginnend met NUT, PL of AS) op de verpakking garandeert dat het product voldoet aan de Belgische en Europese wettelijke vereisten. Kunt u het niet vinden? Controleer het product in de FOODSUP-databank van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.
2. Pas op voor niet-Europese labels
Onderzoek het merk en het bedrijf. Zelfs niet-Europese producten moeten geregistreerd zijn om in België verkocht te worden. Gebruik de FOODSUP-databank om hun legitimiteit te bevestigen.
3. Controleer de verpakking
Producten die legaal in België verkocht worden, moeten geëtiketteerd zijn in de officiële talen van het land.
Bezoek de website be-sup.be voor meer informatie over de reglementering, veiligheid en wettelijkheid van voedingssupplementen.